banner_startsida.jpg
Startsidan Webshop Om oss Guidning Kontakt Testfiske och annat Manualer Vattenstånd Put and take Dekorvinyl
Sommarsida 2020

brons_2014_liten.jpg

facebook_logo.jpg

youtube_logo.jpg

Lapponicus på YouTube

Septemberfiske

Jag, (Jonas), hade förmånen att få följa med en av våra "ambassadörer" ut på fiske nu när han gjorde ett besök här i Idre i september.

Stilstudie Hans D.

Tisdag morgon hämtades jag upp av Hans D. och vi åkte ut till Sörälven för att flugfiska harr. Vädret var på vår sida efter en  frostig natt. Solen bröt igenom diset och började värma på allvar redan vid 10-tiden på morgonen.

kangro-och-pezon-et-michel.jpg

Hans fiskade med ett Eajraspö från Lapponicus. Jag valde för en gångs skull att lufta mitt Pezon et Michel tillsammans med Kangrorullen.

harr-37cm.jpg

Det var mycket smått i farten. Men jag fick åtminstone tre harrar över minimimåttet och behöll den här på 37 cm som matfisk. Den och flera andra harrar denna dag tog jag på Fittinghauken.

kvallsroding-pa-fluga-foto-.jpg

På onsdagkvällen fick jag den här bilden av Hans. Han hade, som han uttryckte det, varit iväg på ett "mkt spännande fiske på försiktigt vakande röding" i en tjärn.

kjella-grillar-korv.jpg

På torsdagen dök min kompanjon Kjella upp tillsammans med några till. Vi ägnade lördagen åt flugfiske, kaffekokning och korvgrillning.

zebco-tafsbox.jpg

Åtminstone en ny "pryl" testades och godkändes den här helgen. Denna ask med mjuka trissor att linda upp tafsar och diverse tafsmaterial på blev jag förtjust i. Den ingår numera i Lapponicus  sortiment i webhopen.

soralven-sep-2014.jpg

Solen bröt igenom på allvar först mot eftermiddagen. Fisket var sämre än på tisdagen. Jag lurade till slut ett par harrar med en Streaking Caddis. Kjella hade en kort stund på en större fisk och den tredje deltagaren denna dag fick en liten öring som sattes tillbaka.

Tillbaka till toppen

Tillbaka till föregående